Tietoa laser silmšleikkaus operaatiosta ja piilolaseista.
Blogi

Arkisto: tammikuu 2007

Blogista

Keskiviikkona 31. tammikuuta 2007

Blogi käsittelee ainakin näin aluksi kertakäyttö (kertalinssi) eli päivälinssejä. Näiden käyttö on toistakymmentä vuotta piilolaseja käyttäneenä minun milestäni melko riskitöntä.
Jokaisesta itsestään on kiinni tekeekö itselleen hallaa, tälläiseen tapaukseen ei edes kuukausittainen optikon konsultaatio auttaisi:
http://rmei.livejournal.com/52409.html

Piilolasitarjonta näyttää ensisilmäykseltä melko laajalta, ehkä sekavaltakin eri vaihtoehtoineen. Jos kuitenkin keskittyy vain kertakäyttölinsseihin ilman hajataitteisuuden korjausta, alkaa homma selkiytyä.
Valittavana on kaikessa yksinkertaisuudessaan viisi eri tuotetta. Valmistajilla on valmistusaineena oma versio filcon nimisestä polymeeristä, eikä eroa ensinäkemältä näyttäisi suuremmalti olevan.

Mistä piilolinssit?

Maanantaina 29. tammikuuta 2007

Silmälääkärin reseptillä varustettuna menin optikkoliikkeeseen jossa oli aikaisemmat tietoni. Ihmetyksekseni he eivät myyneet edellisen optikkoreseptin mukaisia linssejä, vaan uusi tarkastus olisi pitänyt tehdä jos aikaisemmasta on kulunut puoli vuotta. Myöskään silmälääkärin tarkastuksesta ei ollut mitään hyötyä. Odotusaikaa olis tullut taas vähintään viikon.

’Tarkastusmaksu’ ja tuotteiden korkeammat hinnat optikkoliikkess√§ eiv√§t houkutelleet joten netist√§ hakusanaksi ’piilolasit’ (Google korjaa tietysti hakusanaksi piilolinssit). Markkinoita n√§ytt√§√§ olevan koska hakutulos tuottaa heti varteenotettavat Suomessa toimivat v√§hitt√§ismyyj√§t:
www.instru.fi
www.nissen.fi
www.lensway.fi
www.netlens.fi
www.yourlenses.fi
www.piilolinssimyynti.com
www.piilolinssitilaus.fi
www.nordiclenses.com
www.lenses4net.fi

Pikaisen kilpailutuksen jälkeen Lensway vakuutti nopealla toimitusajalla (2pva), eikä ulkomaisten kauppojen hinnoissakaan ollut juuri eroa. Nettikaupassa riittää vahvistus että optikon resepti on voimassa. Mielestäni silmälääkärin tarkastus ja vanha optikon resepti riittää tähän omalta osaltani. Linssit saapuvat postiluukusta luvatussa kahdessa päivässä ja pääsen taas tuttuun linssien asetusrutiiniin aamuisin.

Tarkastus silmälääkärillä

Tiistaina 23. tammikuuta 2007

Kävin silmälääkärillä (kannattaa näköjään opiskella silmälääkäriksi, heillä on yksityiselläkin monen kuukauden jonot! Vinkkinä muuten että kannattaa soitella peruutuspaikkoja..) tarkastuttamassa silmän pinnan ja -paineen, eikä moitittavaa löytynyt (edes silmäluomista). Kysyin mahdollisuuksia silmälasien korvaajaksi ja hän hiukan yllättäen suositteli laser-leikkausta, omalla riskillä tietysti..

Silmälääkärit tuntuvat vieroksuvan jatkuvakäyttöisiä linssejä, eli näitä jotka voi pitää kuukauden putkeen. Itselläni tuli ensimmäiseksi mieleen hankkia nämä, mutta silmälääkärin vakuuttelu muutti mielen. Laser leikkaus ei 2500e hintalapulla houkuttanut joten päätin hankkia kertakäyttöiset piilolasit.

Itselläni hajataitteisuutta on 0.80 kummassakin silmässä.
T√§m√§ on kuitenkin sen verran v√§h√§n ettei toorisia piilolaseja v√§ltt√§m√§tt√§ tarvita, ne ovat nimitt√§in huomattavasti kalliimpia ūüôā

Taustoja piilarien käytöstä

Maanantaina 8. tammikuuta 2007

Opiskeluaikoina pidin kuukausipiilolaseja. Ilmeisesti huonon hygienian ansiosta silmäluomeni ärsyyntyi siten että lopetin piilolasien käytön muutamaksi vuodeksi. Vaikka puhdistin linssit huolellisesti joka päivä (en kuitenkaan käyttänyt puhdistukseen koko kahta minuuttia joka lukee ohjeissa, kuka tekee oikeasti niin?), ei hygienia kenties ollut riittävä. Käytin ns. one-step puhdistusnestettä muutaman vuoden, muutaman vuoden vetyperoksidipohjaista nestettä. Jälkimmäisen aikana silmäluomet eivät ainakaan huonontuneet ja linssien pinnassa tuntui kyllä eroa one-step puhdistukseen nähden. Oireiden syy voi myös olla se että käytin piilolaseja yleensä 7pv viikossa koko päivän..

Tähän asti en ole löytänyt netistä lisätietoa tästä kuulemma varsin yleisestä vaivasta. Olisikohan jollain lisätietoa?

Uusi vuosi uudet kujeet

Lauantaina 6. tammikuuta 2007

T√§n√§ vuonna er√§√§nlainen uudenvuodenlupaukseni oli luopua silm√§laseista. Vaikka Hugo Bossin lasit menetteliv√§t kymmenisen vuotta (it pays to buy quality), oli aika vaihtaa modernimpaan. Nyky√§√§n trendin√§ on suorakaiteen muotoiset ’kirjailija’ lasit. N√§ihin on tultu 80 luvun nyky√§√§n kaljalaseilta n√§ytt√§vist√§, 90 luvun soikionmuotoisista laseista (70′ luvun kaljalaseista puhumattakaan :). Kirurgipalvelu.com sivuilla haettiin sopivasti blogin kirjoittajaa, joten t√§st√§ se l√§htee.