Tietoa laser silmšleikkaus operaatiosta ja piilolaseista.
Blogi

Arkisto: helmikuu 2007

1-Day Acuvue Moist

Tiistaina 20. helmikuuta 2007

Acuvue
Seuraavaksi testissä markkinoiden kallein paivälinssi, 1-Day Acuvue Moist. Ainakin pakkaustekniikassa ei ole säästelty, linssit kun tulevat yksittäispakkauksena liuskojen sijaan. Käyttökokemus ei hirveästi eroa Softlensin tuotteesta. Pakkaus ei välttämättä ole edes parempi, Softlensin linssikupeissa oli kupera pohja jolloin linssi oli aina oikein päin kotelossa. Acuvuessa joutui muutaman kerran hakemaan linssin oikeaa puolta, jolloin pakostikin siihen tarttuu sormista likaa. Tämä tarkoittaa epämiellyttävää roskan tunnetta silmässä muutaman minuutin linssin paikalleenlaiton jälkeen. Tämä on mielestäni ärsyttävintä mitä tapahtuu piilolasien käytössä. Ikävintä on tietysti nukahtaa piilarit päässä.

Käytössä Acuvue oli moitteeton, koko päivän käytön jälkeenään ei tullut mieleen että piilarit pitäsi saada pois.

Softlens OneDay

Torstaina 1. helmikuuta 2007

Softlens
Ensimmäisenä kokeilueränä on Softlens OneDay. Linssit ovat pakattu muovikuppeihin jotka ovat kiinnitetty metalliliuskoihin. Nämä liuskat pitää repäistä foliomaisesta levystä. Ekologinen vaihtoehto kertakäyttölinssit eivät kyllä ole..

Piilolaseihin tottuu ainakin Softlensin tuotteella nopeasti. Liuskojen käyttö on aluksi kummallista, mutta piilarit saa kupista kätevästi sormen päähän. Iltaisin on naurettavan helppoa vain heittää linssit roskiin, ei nysväämistä puhdistusaineiden kanssa!