Tietoa laser silmšleikkaus operaatiosta ja piilolaseista.
Blogi

Arkisto: maaliskuu 2007

Tutkimusta

Sunnuntaina 25. maaliskuuta 2007

Piilolinssejä
L√§hdin tutkimaan miten on mahdollista ett√§ n√§enn√§isesti samat arvot omaavat piilolasit tuntuvat n√§in erilaiselta. Vertaan nyt Biomedicsin (8,7 , 14,2 , 52%) ja Acuvue (9,0, 14,2 , 58%) linssej√§. Miksi ensimm√§iset alkavat ’tuntua’ silmiss√§ muutaman tunnin j√§lkeen, mutta j√§lkimm√§isten kanssa illallakin unohtaa helposti ett√§ silmien pinnalla on muovikalvo?

Käyttömukavuuten vaikuttaa linssien paksuus, materiaalin hapenläpäisykyky ja säilytysneste.

Käytännössä ammattilaiset käyttävät Dk asteikkoa (korkeampi on parempi) määrittelemään linssin läpäisykykyä. Kaikki päivälinssit ovat ns. korkean vesipitoisuuden omaavia linssejä, mutta omaavat suuret Dk erot. Maagiset luvut ovat Biomedics Dk 16, Acuvue Dk 28.

Ero tuntuu valtavalta, mutta jos verrataan Biomedicsia luokkansa parhaimpaan Daysoftiin (Dk 38) niin tunteen menevät jo ihmetyksen tasolle. Acuvue on lähes kaksi kertaa kalliimpi tuote, mutta Daysoft saman hintainen Biomedicsin kanssa? Pakan pohjimmainen on tainnut löytyä..

Loppuun pikainen vertaus linsseihin joita käytetään kuukauden putkeen. Näidenhän tulee olla erittäin läpäisykykyiset (suuri Dk arvo) jotta silmä saa happea. Esimerkiksi Air Optix Night & Day linsseilla Dk on 140!

Silmät tuntuvat raskailta

Torstaina 22. maaliskuuta 2007

Puolivälissä testiaikaa olisin valmis vaihtamaan merkkiä. Biomedics linssit tuntuvat raskailta silmissä ja ne väsyvät monitoria pitkään katsellessa. Käytöstä puuttuu se tunne ettei piilolinssejä olisikaan silmissä. Linssien nestepitoisuus on pieni (52%) ja veikkaan että se aiheuttaa silmien hapenpuutteen joka johtaa niiden väsymiseen.

Biomedics materiaali on Ocufilcon B, nestepitoisuus 52%

Biomedics Oneday

Keskiviikkona 7. maaliskuuta 2007

Biomedics
Kolmantena testipiilarina on Ocular Sciences yhtiön Biomedics Oneday. Linsseissä on samanlaiset liuskapaketit kun Softlensissa. Metallipaperi on kuitenkin hiukan paksumpaa joka tarkoitti heti ensimmäisen paketin avaamisessa haavan sormeen. Lisäksi muovikotelossa ei ole Softlensin paketin kuperaa pohjaa. Tämä tarkoittaa väistämättä linssin kääntelyä oikeaa puolta hakiessa. Verta vuotavasta haavasta ja linssien kääntelystä tulleiden epäpuhtauksien aiheuttama silmien ärstytys eivät vakuuttaneet testaajaa.