Tietoa laser silmleikkaus operaatiosta ja piilolaseista.
Blogi

Arkisto: huhtikuu 2007

Vääränlainen linssi

Keskiviikkona 18. huhtikuuta 2007

Daysoftin linssit tuottavat ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Päätetyöskentely oli mahdotonta kun toinen silmä ei näe tarkasti. Jos puristaa silmät kiinni, näkee muutaman hetken tarkasti. Tämä ei tosin kestä kuin hetken ja ongelma palaa. Nämä ovat linssit jotka jouduin lopulta jättämään kaapin pohjalle vara-varastoksi.

Daysoftin linssissä puuttuu käsittelyvärjäys, ja se on todella ohut. Nämä kaksi yhdessä tekevät sen että linssin oikean puolen löytäminen on lähes mahdotonta. Luulen että linssi ohuudella on saavutettu korkea Dk luku, mutta siitä on seurannut yllä olevat komplikaatiot. Olisikohan muilla samanlaisia ongelmia?

Daysoft UV 58

Maanantaina 16. huhtikuuta 2007

Daysoft
Daysoftin piilolinssit olivat kiinnostavimmat tarjolla olevista malleista.
Ainaan hinta ei huimannut ja aiemmin mainitut Dk arvo joukon paras. Jo ensimmäisenä päivänä kävi ilmi ettei linssit sopineet ollenkaan. Parin tunnin jälkeen oikeaan silmään näkö alkoi ajoittain häiriintyä. Jostain syystä Daysoftin linssi ei mukaudu toiseen silmäni pintaan ja alkaa hieman ’rypistyä’. Vähäinenkin poikkeama piilolinssin pinnassa aiheuttaa näön vääristymistä ja näkökentän sivuilla heijastumisia. Linssin kaarevuus ja halkaisija ovat identtiset esim. Softlensin kanssa. Siksi on kummallista ettei linssi sovi silmääni.

Linssit ovat pienissä metalli-liuskoissa joita on hiukan vaikeampi käsitellä kun muiden valmistajien liuskoja. Linssit ovat myös värittömiä, joten oikean puolen löytäminen on lähes mahdotonta.Oikeastaan muuta positiivista ei Daysoftista löydy kun ohut tuotepakkaus joka mahtuu postiluukusta (linssejä ei siten joudu hakemaan postista).