Tietoa laser silmšleikkaus operaatiosta ja piilolaseista.
Blogi

Tutkimusta

Piilolinssejä
L√§hdin tutkimaan miten on mahdollista ett√§ n√§enn√§isesti samat arvot omaavat piilolasit tuntuvat n√§in erilaiselta. Vertaan nyt Biomedicsin (8,7 , 14,2 , 52%) ja Acuvue (9,0, 14,2 , 58%) linssej√§. Miksi ensimm√§iset alkavat ’tuntua’ silmiss√§ muutaman tunnin j√§lkeen, mutta j√§lkimm√§isten kanssa illallakin unohtaa helposti ett√§ silmien pinnalla on muovikalvo?

Käyttömukavuuten vaikuttaa linssien paksuus, materiaalin hapenläpäisykyky ja säilytysneste.

Käytännössä ammattilaiset käyttävät Dk asteikkoa (korkeampi on parempi) määrittelemään linssin läpäisykykyä. Kaikki päivälinssit ovat ns. korkean vesipitoisuuden omaavia linssejä, mutta omaavat suuret Dk erot. Maagiset luvut ovat Biomedics Dk 16, Acuvue Dk 28.

Ero tuntuu valtavalta, mutta jos verrataan Biomedicsia luokkansa parhaimpaan Daysoftiin (Dk 38) niin tunteen menevät jo ihmetyksen tasolle. Acuvue on lähes kaksi kertaa kalliimpi tuote, mutta Daysoft saman hintainen Biomedicsin kanssa? Pakan pohjimmainen on tainnut löytyä..

Loppuun pikainen vertaus linsseihin joita käytetään kuukauden putkeen. Näidenhän tulee olla erittäin läpäisykykyiset (suuri Dk arvo) jotta silmä saa happea. Esimerkiksi Air Optix Night & Day linsseilla Dk on 140!

Jätä vastaus