Tietoa laser silmšleikkaus operaatiosta ja piilolaseista.
Blogi

Kuukausipiilolinssit

Vaikka silmien laserleikkaus houkuttaisi, päätin kuitenkin vielä jatkaa piilolasien käyttämistä jonkun aikaa. Päivälinsseistä jäi teistirupeaman jälkeen mielikuva, että ne soveltuvat satunnaisesti piilolaseja käyttäville. Silmälaseista luopuneelle kasvava piilolinssiliuskakasa kaapissa herättää kysymyksen vaihtoehdoista. Myös yli 30 euron kuukausikustannuksenkin voisi käyttää järkevämmin.

Vaihtoehtona on tietenkin kuukausilinssit. Perinteiset kuukausilinssit, joita aikaisemmin käytinkin, poistetaan silmästä yöksi desinfioinnin ajaksi. Hyödyiksi voidaan lukea hinta (~8-30e/kk), pidempi uusimisväli ja useimmiten parempi sopivuus. Markkinoille on myös tullut mielenkiintoinen vaihtoehto, jatkuvakäyttöiset piilolasit.

Ns. yötäpäivää linssejä eli silikoni hydrogel-linssejä (esim. hydraclear) voidaan parhaimmassa tapauksessa käyttää 30 päivää yhtäjaksoisesti. Vaihtoehtoisesti näiden välimaastossa on linssejä joita voi käyttää kuusi päivää yhtäjaksoisesti, jolloin seitsemäntenä pidetään pidetään välipäivä. Tälläinen vaihtoehto kuulostaa kuukausilinsseistä kiinnostavimmalta (silmälääkärin neuvo mielessä). Pitempiaikaisia piilolinssejä käytettäessä optikon tarkastus tulee taas ajankohtaiseksi.

Jätä vastaus