Tietoa laser silmleikkaus operaatiosta ja piilolaseista.
Blogi

Taustoja piilarien käytöstä

Opiskeluaikoina pidin kuukausipiilolaseja. Ilmeisesti huonon hygienian ansiosta silmäluomeni ärsyyntyi siten että lopetin piilolasien käytön muutamaksi vuodeksi. Vaikka puhdistin linssit huolellisesti joka päivä (en kuitenkaan käyttänyt puhdistukseen koko kahta minuuttia joka lukee ohjeissa, kuka tekee oikeasti niin?), ei hygienia kenties ollut riittävä. Käytin ns. one-step puhdistusnestettä muutaman vuoden, muutaman vuoden vetyperoksidipohjaista nestettä. Jälkimmäisen aikana silmäluomet eivät ainakaan huonontuneet ja linssien pinnassa tuntui kyllä eroa one-step puhdistukseen nähden. Oireiden syy voi myös olla se että käytin piilolaseja yleensä 7pv viikossa koko päivän..

Tähän asti en ole löytänyt netistä lisätietoa tästä kuulemma varsin yleisestä vaivasta. Olisikohan jollain lisätietoa?

2 vastausta artikkeliin “Taustoja piilarien käytöstä”

  1. Jari kirjoittaa:

    Itse käyttänyt piilareita kolme vuotta ongelmitta. Kuukausipiilarit ovat kyllä selvästi halvemmat kun päivälinssit.

  2. Mikko S kirjoittaa:

    Muutaman kerran olen nukahtanut piilolasit päässä, tuloksena punaiset ja rähmäiset silmät. Ei mitään ihmeempää kuitenkaan mutta en suosittele. Käytössä kuukausilinssit yksillä nesteillä.

Jätä vastaus