Taittovirhekirurgia

Jakakaa kokemuksia silmien laserleikkauksista!

23 Kommenttia


 1. 1 Marjukka

  Nopea, kivuton juttu. Tekniikka kehittyy koko ajan, joten suosittelen muillekin.

 2. 2 MIMMI

  HELPPO,TURVALLINEN

 3. 3 Entinen rillipää

  Erittäin nopea leikkaus,palautuminen todella nopeaa,tuntuu ihmeelliseltä olla ilman laseja 35 käyttövuoden jälkeen!suorastaan ihme!!!

 4. 4 Typy_77

  Nopea, tottakai pelottavakin, mutta yllätti että oli kivuton. Voisin mennä uudestaankin :)

 5. 5 mokkula

  Mietin pitkään lähdenkö leikkaukseen mutta loppujen lopuksi aika helppo operaatio. Jännää herätä aamulla ja nähdä tarkasti!

 6. 6 tuulitukka

  Pelotti kovasti, mutta leikkaus kesti vain hetken. Pahinta oli palaneen käryn haistaminen ja tuijottaminen samaan kohtaan. Leikkaus onnistui hienosti.

 7. 7 netta31

  Leikkaus oli nopea ja kivuton

 8. 8 Sole

  Nopea, kivuton. Puudutuksen loputtua pari tuntia kipua, sen jälkeen melko kivuttomat silmät. Kaukonäkö parani välittomästi. Minulla oli miinusta n. -7 kummassakin silmässä. Toisen silmän tarkkuudeksi oli tarkoitus jättää -1 ja toisen 0. Molemmat ovat tällä hetkellä pikkuisen miinuksella, leikkauksesta aikaa puoli vuotta. Huom! Olen 55-vuotias ja ikänäköä ei leikkauksella pysty korjaamaan. Periaatteessa tarvitsisin lukulasit, mutta koska silmät jäivät hiukan miinukselle, pärjään ilman. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

 9. 9 maikki

  Minkä ikäisenä silmäleikkaukseen pääsee? Pääseekö 15 vuotias jos näkö ei ole huonontunut 1,5 vuoteen?

 10. 10 admin

  Henkilökohtaisen arvion tekee aina silmälääkäri, näet kätevästi kaikki Suomen taittovirheleikkauksia suorittavat toimipisteet “Linkit” alasivulta.

 11. 11 ihmettelee

  No paljonkohan tuo Lasik maksaa täällä?
  Miksei ole hinnastoa?

 12. 12 Kiinnostunut

  Onko tuohon silmäleikkaukseen mitään oikeata ikärajaa, vai eikö sitä vain suositella alle 20v? Esim. jos joku on vasta 14v ja käyttänyt laseja 10v, niin olisiko hänellä mitään mahdollisuuksia leikkaukseen vuosiin?

 13. 13 minä

  Mä olisin myös kiinnostunut tuosta ikärajasta silmäleikkaukseen ja voiko leikkausta tehdä jos näkö huononee säännöllisesti?

 14. 14 Hanurista

  Wave front optimized pilasi silmät, yritetty korjata muualla wafe front guided laitteella. hiukan parempi.

  En suosittele missään tapauksessa laserleikkausta millään menetelmällä kenellekään.

 15. 15 ex-rillipää

  Suosittelen lämpimästi!Kaikki oli nopeasti ja kivuttomasti. Nyt nään huipputarkasti eikä tunnu siltä että silmille olisi edes tehty mitään.

 16. 16 Heidi

  Sanoisin jopa että on helpompaa kuin hammaslääkärillä käynti! Epämiellyttävin osuus oli läpän teko, jolloin en nähnyt kuin tähtiä! Itse laserointi oli yllättävän nopeasti ohi, kuten koko toimenpide. Suosittelen lämpimästi.

  Itselläni tosin toipuminen kestää kauemmin, kun oli paljon voimakkuutta (liki -10). Näöntarkkuus esim. päätetyöskentelyssä ja lukemisessa ei ole paras mahdollinen muutamaan päivään. Ja päätä särkee, kun aivot joutuvat opiskelemaan näkemisen uusiksi… Mutta on tämä sen arvoista!!

 17. 17 Marko

  Eilen leikattu..

  kivuton toimenpide, eilinen ilta oli inhottava kun silmät täynnä “hiekkaa”… tää päivä onkin ollut ihan muuta..aika monta kertaa on käsi hamunnut laseja päästä paitaa päälle laitettaessa ja silmätippoja laitettaessa.. Näkö ei vielä ole 100% ehkä jotain 85% silti ihan jees. Suosittelen

 18. 18 Seppo

  En voi suositella missään tapauksessa. Leikkauksia suorittavat eivät tuo riittävästi esille sivuvaikutuksia, jotka eivät ole ollenkaan harvinaisia. Vaatikaa heiltä täydellinen selonteko riskeistä. “Jos olisin tiennyt tästä, en olisi ikinä mennyt.” on yleinen kommentti. Hämäränäön heikkeneminen on katastrofi tässä pimeässä maassa ja yhdessä valojen häikäisemisen kanssa jopa liikenneturvallisuusriski. Halot, taittovirheet ja vääristymät eivät ole harvinaisia. Silmien kuivuuteen ja kirvelyyn eivät tipatkaan välttämättä tuo helpotusta, tutkimusten mukaan noin kolmannes leikatuista kärsii tästä. Kontrastien näkemisen huonominen tekee näkökentästä yksitotisen, sävyt katoavat. Lähinäkö saattaa heiketä merkittävästi, mistä syystä monet leikkaavat lääkäritkään eivät omia silmiään leikkauttaisi. Tosiasiassa läppä ei tutkimusten mukaan koskaan täysin parane. Suomalaisvoiminkin tehdyssä tutkimuksessa (Tervo et al) on osoitettu että korjaukset näöntarkkuudessa eivät pysyviä. Uusintaleikkaukset eivät aina tule kyseeseen, jokainen leikkaus heikentää sarveiskalvoa, ja on aina uusi riski lisää. Tämä on miljoonabisnes leikkaajille, terveydenhoidon kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

 19. 19 Pekka

  Kymmenen vuotta sitten tehty operaatio onnistui hyvin.
  Minulla oli kummasakin silmässä yli -11. Olin 50 vuotias ja leikkaus päädyttiin tekemään niin että toinen silmä tehtiin kauaskatseluun ja toinen lukemiseen soveltuvaksi.
  Kaukosilmä operoitiin jonkin ajan päästä vielä tarkemmaksi,
  mutta tämä mahdollinen korjaustarve oli jo ennakkoon huomioitu, koska miinusta oli niin paljon.
  Leikkauksen jälkeen aivoilta meni pari kuukautta opetella millä silmällä milloinkin pitää tarkentaa. Ehkä joskus väsyneenä lukiessa on hyvä pitää kaukosilmä kiinni, pois häiritsemästä.
  Häiritsevin asia oli kuitenkin hämäränäön radikaali huononeminen. Tämä korostui, koska leikkaus tehtiin syksyllä ja illat olivat jo pimeitä. En pystynyt käymään iltaisin yksin esim. lenkillä, koska en erottanut vastaantulijoita ja tienpiennarta tarpeeksi ajoissa.
  Keväällä kun valo lisääntyi niin aloin pärjätä lenkeillä yksinkin.
  Vähitellen, vuosien aikana, hämäränäkö on parantunut lähes ennalleen.
  Käytän hämärässä, esim. autoa ajaessa, kuitenkin silmälaseja, joilla otan myös lukusilmän kaukokäyttöön.
  Laseja joudun käyttämään myös päätetyöskentelyssä, koska käytössäni on vain kauko- ja lähisilmä;)
  Olen tyytyväinen tekemääni ratkaisuun. Jäkiviisaana ainoastaan leikkausajankohdaksi olisin valinnut kevään.

 20. 20 What???

  “LASIK-leikkauksen jälkeen kipuja ei juuri ole, siksi ei tarvita kipulääkkeitä. Pientä roskan tunnetta voi kuitenkin esiintyä. Silmä voi olla ärtynyt ja valonarka joitakin tunteja.”

  Ei juuri kipuja??? Harva paikka kehossa on niin herkkä kuin silmän sarveiskalvo!!! Lasik-leikkauksessa silmään tehdään viilto ja kipu on huomattavasti kovempi verrattuna femtolasik tai lasek-menetelmään.

 21. 21 Femtolasik

  Jokainen joka oikeasti harkitsee tätä kyseistä toimenpidettä niin älkää täältä lukeko noita riskejä ja muita. Ihan vanhaa tietoa. Femtolasik esim, ei mitään hämäränäkö tai muutakaan “haittaa”. Suosittelen.

 22. 22 Klaus

  En voi suositella. Silmälääkärit eivät tuo riskejä riittävän voimakkaasti esille tai niitä ainakin vähätellään. Itselleni kohdalle sattuivat halot, tähtisäteet valojen ympärillä ja heikompi näkö kuin laseilla. Lisäksi lähinäkö heikkeni, vaikka väitettiin, että siihen leikkauksella ei ole vaikutusta.

  Mutta näillä on tultava toimeen. Kannattaa puntaroida tarkkaan ennen leikkauspäätöstä mahdollisia hyötyjä ja riskejä. Käydä vaikka useammassa eri paikassa esitutkimuksissa ja vaatia tarkkaa selostusta leikkauksen riskeistä. Kun ne kohdalle sattuvat, niin ovat ikäviä. Laseilla priimaan näköön ei leikkauksella välttämättä päästä.

 23. 23 birgit

  Nyt, 17 vuotta lasik-leikkauksen jälkeen näöntarkastuksessa todettiin sarveiskalvon pehmentyminen. Tämä on kuulema tyypillinen oire, joka ilmenee usein jo paljon aikaisemmin. Oire pystytään pysäyttämään leikkauksella, jonne nyt siis pitäisi mennä. Tällaisesta “tyypillisestä oireesta” ei minullakaan ollut aiemmin mitään tietoa. Itse lasikiin olen ollut tyytyväinen, vaikka hajataitteisuus onkin lisääntynyt ja nyt 50senä lasitkin ovat olleet käytössä jo muutaman vuoden. Ei kuitenkaan enää niitä -9,5 linssejä.