Tietoa kirurgipalveluista, silmäkirurgiasta, lasik operaatiosta ja piilolaseista.
Linkit

Lipolyysi

Lipolyysiä on rasvojen hydrolyysi. Metabolisesti on jako triglyseridien vapaiden rasvahappojen soluissa. Kun rasvat on jaoteltu energian prosessia kutsutaan beeta hapettumista. Ketonit tuotetaan, ja löytyy suuria määriä Ketoosi (tila aineenvaihdunnassa tapahtuu kun maksa muuntaa rasvaa osaksi rasvahapot ja ketoainepitoisuuksien joita voidaan käyttää elin energia).

Rasvakudoksen testaus nauhat kuten Ketostix käytetään tunnistamaan Ketoosi.

Seuraavat hormonit aiheuttaa lipolyysiä: adrenaliini, noradrenaliini, glukagoni, kasvuhormoni ja kortisolin (vaikka kortisonin toimet ovat jääneet epäselviksi). Nämä laukaista 7TM reseptoreita (G proteiini-reseptoreihin), joka aktivoi adenylaattikinaasin cyclase. Tämä johtaa tuotannon lisäämiseen Camp, joka aktivoi proteiinikinaasin, joka myöhemmin aktivoida lipaasit löytyy rasvakudos.

Triglyseridit kuljetetaan veren kautta asianmukaista kudosten (rasva-, lihas, jne.), joita lipoproteiinien kuten kylomikronit. Triglyseridit läsnä kylomikronit tehdään lipolyysiä, jonka solujen lipaasit ja kohdekudosten joka tuottaa glyserolia ja vapaita rasvahappoja. Vapaat rasvahapot päästetään vereen on sitten tarjolla matkapuhelinverkon käyttöönottoon. Vapaat rasvahapot ei heti tarttunut solut voivat sitoutua albumiiniin kuljetettavaksi ympäröiviin kudoksiin, jotka vaativat energiaa. Seerumin albumiini on tärkeä harjoittaja vapaiden rasvahappojen määrää veressä. glyserolia myös siirtyy verenkiertoon ja imeytyy maksan tai munuaisten jos se muuttuu glyserolia 3-fosfaatti-entsyymin glyserolia kinaasi. Maksan glyseroli 3-fosfaatti on useimmiten muunnetaan dihydroxyacetonephosphate (DHAP) ja sitten Glyseraldehydi 3-fosfaatti (GA3P) on jälleen Glykolyysivaiheen ja glukoneogeneesiä kautta.

Vaikka lipolyysiä on triglyseridien hydrolyysi, prosessi, jossa triglyseridit hajoavat, esteröidään on prosessi, jossa triglyseridit muodostuvat. Esteröimällä ja rasvakudoksen ovat pääosin peruutukset toisistaan.

Lähde:wikipedia