Tietoa laser silmäleikkaus operaatiosta ja piilolaseista.
Tekniikat

LASIK

-12 D / + 4 D max

LASIK- (laser in situ keratomileusis) eli sarveiskalvon läppäleikkaustekniikassa silmän sarveiskalvoon, vahvuudeltaan 500-550 mikrometriä, tehdään automaattisella mikrohöylällä tai laserilla läppä. Läppä käännetään sivuun ja excimer-laserilla hiotaan sarveiskalvon ns. strooma-kerros halutun muotoiseksi. Kuva: Ziemer Ophthalmic Systems

Tämän jälkeen läppä käännetään takaisin paikoilleen. Se asettuu yleensä luonnollisesti paikoilleen ilman erikoistoimenpiteitä.

LASIK-leikkauksen jälkeen kipuja ei juuri ole, siksi ei tarvita kipulääkkeitä. Pientä roskan tunnetta voi kuitenkin esiintyä. Silmä voi olla ärtynyt ja valonarka joitakin tunteja.

LASIK-tekniikan etuina pidetään näön nopeaa palautumista ja vähäisempää tai olematonta leikkauksen jälkeistä kipua. Leikatussa silmässä näkö on hyvä jo muutaman tunnin tai ainakin seuraavana päivänä. Tavoitearvoonsa näkö vakiintuu huomattavasti nopeammin kuin PRK:ssa, eli noin kolmessa kuukaudessa. Mikäli haluttua tavoitearvoa ei ole saavutettu, uusintaleikkaus voidaan tehdä jo parin kuukauden kuluttua.Varsinkin suurissa taittovirheissä edut korostuvat.

Sairaslomaa tavitaan yleensä muutama päivä.

Katso video leikkauksesta (läpän teko laserilla)

Katso video leikkauksesta (läpän teko mikrohöylällä)

Excimer-laser